Російські телеканали розповідають, що з української армії звільняють представників "не титульної раси"

Російський Перший канал активно працює над негативним образом Національної гвардії України у свідомості росіян

«Весняний призов – Україна створює Національну гвардію. Під стяг нової влади планують поставити 60 тисяч людей. А якщо буде потрібно, то навіть більше. Як сказано у законі, який ухвалила Верховна Рада, Нацгвардію комплектуватимуть призовниками і контрактниками. І обов’язково, загонами Самооборони Майдану. По суті, це ще одна армія. За основу беруть внутрішні війська. Особистий склад перевірять на лояльність і проведуть негласну люстрацію. Командирів не титульної нації – звільнять. Такі дані низці ЗМІ повідомило джерело в українському Кабміні», – розповідають у сюжеті телеканалу.

Також у сюжеті наводять слова російського політолога Вероніка Крашенникова, яка порівнює майбутню Нацгвардію з «ескадронами смерті» у Латинській Америці і говорить про «зачистки», які вже в Україні розпочалися.

«Самопризначений міністр внутрішніх справ України Аваков займається інтеграцією «Правого сектору» у внутрішні війська і формується така гвардія. Ми розуміємо, з кого вона формується. Безумовно, це будуть штурмові війська, такі як у Латинській Америці, що називалися «ескадронами смерті». Від знайомих в Україні приходить інформація про те, що зачистки, аж до фізичного знищення вже почалися», – запевнив Крашенников у сюжеті на «Першому каналі» Росії.

http://www.1tv.ru/newsvideo/254046