Шість російських винищувачів перебазовані у Білорусь

На аеродром Бобруйська передислоковано шість російських винищувачів Су -27 і три військово-транспортні літаки з авіаційно-технічним персоналом

Про це з посиланням на міноборони Білорусі повідомляє Еспресо.TV.

Літаки перебазували в рамках перевірки боєготовності збройних сил Білорусі, яку проводять з січня за дорученням президента Лукашенка. 

На І етапі перевірялася готовність органів управління, з'єднань і військових частин білоруського сегменту протиповітряної оборони в Єдиній регіональній системі ППО Білорусі та Росії.

На ІІ етапі буде перевірена готовність до виконання завдань Єдиної регіональної системи ППО в цілому із залученням частини її російського компонента, що передбачено угодами в рамках Союзної держави.

Єдина регіональна система ППО призначена для вирішення завдань протиповітряної оборони в Східно-Європейському регіоні колективної безпеки. Вона дозволяє ефективно вирішувати питання спільної охорони повітряних кордонів і забезпечення контролю за порядком використання повітряного простору.

"У разі подальшого нарощування угруповань військ в суміжних з Республікою Білорусь державах на території Білорусі будуть прийматися адекватні заходи реагування", - зазначено у повідомленні білоруського оборонного відомства.