У Відні заарештували Фірташа

Український олігарх був заарештований сьогодні у Відні на прохання американського ФБР. Російські медіа переконують, що йдеться про Фірташа

Про це з посиланням на Reuters передає Еспресо.TV

Прізвище заарештованого агенція Reuters не повідомляє. 

Водночас російські медіа наполягають, що заарештований - 48-річний Дмитро Фірташ, проти якого ФБР веде розслідування з 2006 року за підозрою щодо створення організованого злочинного угруповання. 

Інформацію про арешт Фірташа також підтвердила поліція Австрії, повідомляє "Російська служба ВВС".

В МЗС України офіційної інформації щодо арешту Фірташа ще не має. Наразі дипломати перевіряють інформацію щодо його арешту.

В той же час, як повідомив в інтерв"ю Еспресо.TV політолог Олексій Кошель, те, що Фірташа арештовано в Відні, по санкціям ФБР, говорить про те, що затримання планувалося зробити демонстративно і максимально публічно. Фірташ - один із найбільших носіїв інформації про газові схеми РФ та про тіньові схеми режиму Януковича. Більше того, його арешт дозволяє впливати на ряд українських політиків. Перш за все на екс-главу адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна, Валерія Хорошковського (живе в Монако), а також одного з головних претендентів в кандидати Президента від ПР Сергія Тигіпка.

Виключивши групу РУЕ із політичної боротьби в Україні США може максимально послабити вплив РФ на український політикум. Більше того, всі без винятку українські олігархи, а разом з тим і російські, тепер задумаються над тим, де їм комфортніше жити - в Європі чи на Алтаї.