Власенко: Позов проти призначення Турчинова не має перспектив

Позов стосовно неправомірності призначення Олександра Турчинова в.о. президента не має перспективи бути задоволеним

Про це журналістам у Верховній Раді заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко, передає «Українська правда».

За його словами, донецький адвокат Оленцевич, який зробив подання, «не мав права на позов, оскільки якщо людина його подає, її права у такому випадку, мають бути порушені».

«І це не повинні бути абстрактні права на кшталт того, що хтось порушив моє право на прийняття сонячних ванн. Тому ця людина у такому випадку не має взагалі права на позов, і на цій підставі суд повинен був їй відмовити», - заявив депутат.

Водночас він додав: «Але розуміючи судову практику системи адмінсудів, я вважаю, що не зважаючи на прийняття справи до розгляду, не має жодних підстав для задоволення цієї заяви».

На запитання, чи подавався цей позов з метою дестабілізації поточної політичної ситуації в Україні Власенко відповів: «Я  б не концентрувався на тій думці, яку всі обговорюють. Насправді є багато людей, які роблять це свідомо, але і багато тих, хто робить це для власного задоволення».

Нагадаємо, 11 березня Вищий адміністративний суд України відкрив провадження щодо правомірності рішення Верховної Ради України про покладення на голову парламенту Олександра Турчинова обов’язків президента. 

Раніше Еспресо.TV писало, що Віктор Медведчук та люди з його оточення готують сценарій повернення до влади Віктора Януковича. За цим сценарієм, очікується, що 19 березня Вищій адмінсуд, де й досі працюють судді, пов’язані з Медведчуком, прийме рішення про неправомірність відсторонення Януковича від влади і про незаконність звільнення суддів Конституційного суду.

Рішення українських судів має стати козирем росіян і перед світом - вони зможуть завжди прикриватися не словами маріонетки Януковича, а рішенням Вищого адміністративного та Конституційного судів України. Детальніше про цей сценарій  читайте в матеріалі "Медведчук розробив для Кремля план повернення Януковича".