Зрив голосування навіть на кількох округах не впливає на результат виборiв Президента

Змiни до закону про вибори президента передбачають, що в разi зриву голосування на окремих виборчих дiльницях, це не вплине на загальний результат виборiв

Про це в ефiрi Еспресо.TV.  сказав голова Всеукраїнської громадської органiзації «Комітет виборців України» Олександр Черненко.

«Але не означає, что про цих виборців треба забути. Українcька держава має забезпечити їх права», - зазначив Черненко.

Що стосується проведення виборiв в окупованому Криму, то, голова Комітету виборців України вважає, що для запобiгання зриву голосування кримчан можна застосувати грузинський сценарій, коли виборчi дiльницi органiзовувалися в прикордонних зонах.

Крiм того, на його думку, доречно запровадити електронне голосування, хоча для цього залишилося замало часу. «Але принаймні треба спробувати», - вважає Черненко.

Нагадаємо, сьогоднi Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект «Про внесення змін до закону України «Про вибори Президента України» щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу».

Зокрема, закон передбачає, що фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців, в тому числі - особисто виборцем в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування, забороняється і є порушенням таємниці голосування.