Держдума РФ може ввести штрафи за пропаганду русофобії

На розгляд Держдуми Росії внесено законопроект, який передбачає штрафи за пропаганду русофобії

Автором проекту виступив член "Справедливої Росії" Ілля Пономарьов, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ІТАР-ТАСС.

Згідно з документом, під русофобією розуміється "розповсюдження неправдивої негативної інформації, направленної на формування негативного відношення до Росії або росіян, а також до російської мови, культури, державності". 

Проект закону передбачає, що "не можуть бути об'єктом заборони особисті погляди людини", а також те, що "заборона пропаганди русофобії не повинно обмежувати права громадян на свободу думки та слова, друку, публічних заходів, об'єднання у громадські організації".

Згідно з поправками до російського законодавства, за такі дії передбачено штраф до 2 тис руб або арешт до 15 діб для громадян і до 4 тис руб для посадовців. Для юридичних осіб штраф може скласти до 50 тис руб.

За словами Пономарьова, необхідність у таких нововведенням викликана тим, що "демонстрація агресивних настроїв відносто етнічних росіян і Росії в цілому з боку ультрарадикальних і антиросійських ЗМІ, які розповсюджують на території РФ інформацію, спрямовану на розпалювання міднаціональної ворожнечі, набула масового характеру на фоні загострення політичної ситуації в Україні".