Кримських медиків змушують здавати гроші на харчі "козакам Аксьонова", - ЗМІ

У сімферопольських лікарнях персонал змушують здавати гроші, щоб прогодувати "самооборону Аксьонова"

Відповідний наказ був "спущений зверху", але ким - не уточнюється, повідомляє "Центр журналістських розслідувань" з посиланням на джерело у 7 міськлікарні.

"Зобов'язали всіх здавати гроші на харчування козакам, які нібито охороняють лікарню. Гроші здають і в центрі материнства і дитинства у Сімферополі. Завідувачі здавали по дві-три сотні", - сказав співрозмовник видання.

Окрім того, за інформацією одного з працівників 7 лікарні, завідувач розпорядилася винести зі складу матраци, призначені для хворих, і передати козакам.

"Віддали козакам і тушковане м'ясо зі складу. Також усім завідувачам роздали документацію відповідно до законів Російської Федерації і розпорядок подальшої роботи "по-новому", - додало джерело.

Нагадаємо, начальника військового госпіталю у Сімферополі, який заблокували російські військові та "самооборона Аксьонова", вивели в наручниках і під дулами автоматів повели у бік Ради міністрів АРК.

Військовий госпіталь захопили 10 березня. Весь медичний персонал вивели з території установи. Після переговорів начальника військового госпіталю допустили до місця роботи. Територія медичної установи залишалася заблокованою, по периметру розташована т.з. "народна самооборона Криму".