Назарбаєв: Стосовно України треба відновити дію норм міжнародного права

У п'ятницю з ініціативи британської сторони відбулася телефонна розмова президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва з прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв обговорив ситуацію в Україні в ході телефонної розмови з прем'єр -міністром Великої Британії Девідом Кемероном, сторони висловилися за відновлення всіх базових норм міжнародного права в Україні, повідомила прес-служба глави Казахстану.

У ході телефонної розмови, що відбулася в п'ятницю за ініціативою британської сторони, було обговорено питання міжнародної політики, включаючи підготовку до майбутнього 24-25 березня Глобального саміту з ядерної безпеки в Гаазі.

"Велику увагу було приділено розв'язання внутрішньополітичної ситуації в Україні. Лідери двох держав підтвердили необхідність мирного врегулювання української кризи шляхом дипломатичних переговорів і використання можливих механізмів міжнародного посередництва", - йдеться в повідомленні.

Сторони також відзначили, що вирішення ситуації, що створилася, має здійснюватися мирним шляхом через відновлення всіх базових норм міжнародного права в Україні.