"Nemiroff": Легітимним керівником підприємства залишається Алла Глусь

Адміністративний суд Києва зупинив рішення про внесення до держреєстру Юрія Сорочинського як гендиректора ДП УГК "Nemiroff". Легітимним керівником підприємства залишається Алла Глусь

Вчора, 13 березня 2014 року, міноритарний акціонер компанії Nemiroff (20% акцій) Яків Грибов на прес-брифінгу УНІАН заявив про зміну менеджменту ДП "УГК "Nemiroff" та внесення до держреєстру свого юриста Юрія Сорочинського в якості генерального директора, передає Еспресо.TV.

Але 13 березня 2014 року Окружний адміністративний суд Києва прийняв Визначення, яке зупинило реєстраційні дії від 12 березня 2014 року. Таким чином, останні зміни записів щодо ДП "УГК "Nemiroff" та ДП "Алко Інвест Україна", а також внесення Сорочинського до Єдиного державного реєстру визнані протизаконними, корупційними і спірними.

Згідно з Визначенням, Сорочинський не має права здійснювати від імені ДП "УГК "Nemiroff" жодних юридично значимих дій: представляти інтереси підприємства в державних органах влади, судах, арбітражах, організаціях, розпоряджатися грошовими і матеріальними коштами підприємства і т.д. В іншому випадку його дії будуть розцінюватися як грубе порушення українського та європейського законодавства.

Нагадаємо, 12 грудня 2013 європейським судом всі без винятку рішення про зміну директорів дочірніх підприємств Nemiroff Holdings Limited були визнані нелегітимними. Дані забезпечувальні заходи забороняють будь-які зміни структури і складу менеджменту зареєстрованої на Кіпрі головної компанії, а також дочірніх структур в Україні, Росії та інших країнах (в т.ч. стосовно до ДП "УГК "Nemiroff" та ТОВ "Алко Інвест Україна").

Нагадаємо, Яків Грибов посилається на те, що внесення до держреєстру Юрія Сорочинського стало можливим завдяки втручанню Антикорупційного комітету України у вирішення корпоративного конфлікту навколо компанії Nemiroff. Однак координатор з зовнішніх зв'язків Антикорупційного Комітету України Володимир Кочетков трактує ситуацію інакше: "Я підкреслюю, ми утримуємося від будь-яких оцінок навколо ситуації в компанії Nemiroff. Це зробить Генпрокуратура і суди. Ми лише говоримо про те, що реєстратор у Немирівському районі працює, і підприємці можуть реалізовувати свої права". За словами Володимира Кочеткова, Антикорупційний комітет втрутився в заплутану ситуацію з призначеннями / звільненнями немирівських держреєстраторів лише з однієї причини - дії чиновників, які перебувають на даній посаді, постійно блокувалися.

А визначення Окружного адміністративного суду м.Києва від 13 березня 2014 повернуло Аллі Глусь статус легітимного гендиректора ДП "УГК "Nemiroff". Керівником ТОВ "Керуюча компанія "Немірофф" є Олександр Глусь. Інформація про призначеннях інших осіб на ці посади не відповідає дійсності.