Одеське фармпідприємство "Інтерхім" готується до страйку

Більш як півтисячі працівників одеського підприємства "Інтерхім" готові негайно розпочати страйк трудового колективу

Про це з посиланням на одеський сайт "Думская" повідомляє Еспресо.TV.

Як зазначають на підприємстві, на сьогодні Держслужба України з лікарських засобів, "спираючись на власне тлумачення законодавства, не маючи на те жодних законних підстав, зупинила виробництво ряду препаратів, які не лише становлять істотну частку нашої продукції, але й є соціально значущими лікарськими засобами для населення. Таким чином, в результаті довільних дій державного органу сьогодні фактично заблокована робота національного виробника ліків", - йдеться у заяві трудового колективу, яке спрямували до міністра охорони здоров'я Олега Мусія. 

Такої пильної уваги не пригадують навіть члени колективу, які працюють на підприємстві з першого дня його створення. "Ми брали участь у багатьох інспекціях, перевірках та аудитах але, жодна з них не викликала такого психологічного та емоційного напруження саме в колективі. Позиція контролюючого органу по відношенню до нашого підприємства, сам спосіб організації і проведення останніх перевірок, формат спілкування і надання необхідної інформації та відгуків на наші численні запити виглядають як упереджений і штучно керований процес", - заявляють працівники "Інтерхіму".

Одеські фармацевти заявляють, що втомилися від свавілля і несправедливості. "Але ми не зневірилися, і будемо відстоювати свою правоту і свої права. Ми хочемо бути почутими і піти на останній крок, що залишився у нас - негайно розпочати страйк трудового колективу. Сподіваємося, що в Києві наші голоси будуть лунати голосніше, принаймні, їх зможуть почути всі, до кого вони спрямовані", - вважають на "Інтерхімі".

"Інтерхім" - один з провідних українських виробників готових лікарських препаратів і фармацевтичних субстанцій. Протягом багатьох років компанія входить до ТОП - 10 вітчизняних виробників ліків і ТОП - 20 виробників, представлених на українському фармринку. Чисельність співробітників підприємства становить 595 осіб. Середня заробітна плата працівників у 2013 році склала 7 тис. 698 грн. на місяць.