Понад 300 українських діячів культури звернулись до світової творчої спільноти

Понад 300 українських діячів культури України звернулись до колег у всьому світі

Відкриту заяву, до якої можуть долучитися охочі, оприлюднено на сайті Міністерства культури України, повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні ми не можемо залишитися осторонь і спокійно спостерігати за тим, як Російська держава, користуючись довірою між нашими народами, близькими культурними цінностями та можливістю розуміти один одного, розгорнула проти нас інформаційну війну", - йдеться у заяві.

Митці зазначають, що Україна ніколи не зазіхала на суверенітет російського народу, і протягом багатьох років вдається зберігати мир між громадянами багатонаціональної та багатомовної України.

"Та, сьогодні зберігати мир коштує нам серйозних зусиль, адже влада Росії не соромлячись спотворює інформацію, підкреслює її "яскравою телевізійною картинкою", - вказано у повідомленні.

Автори листа зазначають, що зараз українці усього світу мають підтримати один одного і об’єднатися навколо ідеї збереження цілісності України.

"Закликаємо усіх митців, художників та архітекторів, письменників та поетів, музикантів, працівників музейної галузі, бібліотекарів, акторів та режисерів, громадських діячів, журналістів та редакторів, усвідомити власну відповідальність за майбутнє нашої держави і не мовчати", - вказують митці.

Наразі заяву підписали 329 осіб, серед яких співачка Марія Бурмака, актор Олексій Богданович, художник Андрій Єрмоленко, письменниця Лариса Денисенко та іінші.

Нагадаємо, раніше у Росії склали список артистів, які підтримали цілісність України та виступили проти загарбницької політики Кремля