В Росії порушили справи проти Тягнибока та членів УНА-УНСО

Слідчий комітет Російської Федерації по Північно-Кавказькому федеральному округу порушив кримінальну справу щодо низки громадян України, які перебували у лавах УНА-УНСО

Як повідомили Еспресо.TV в СК РФ, справи відкриті проти Андрія та Олега Тягнибоків, Ігоря Мазура, Валерія Бобровича, Дмитра Корчинського, Дмитра Яроша, Володимира Мамалиги та інших поки не встановлених слідством осіб.

"У залежності від ролі кожного вони підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 209 КК РФ (створення стійкої озброєної групи (банди) в цілях нападу на громадян, керівництво такою групою (бандою) і участь у здійснюваних нею нападах)", - повідомили російські слідчі.

В ході розслідування кримінальної справи про бойовиків під керівництвом Шаміля Басаєва і Хаттаба з військовослужбовцями 76-ї Псковської дивізії ВДВ на території Чеченської Республіки нібито були отримані відомості про організацію банди з членів УНА-УНСО та їх участь у бойових діях проти російських військових в період 1994-1995 років.

Керівниками цього угруповання називають Мазура, Бобровича, Корчинського та інших, а брати Тягнибоки, Ярош і Мамалига входили до її складу.

"Тепер стає очевидним, що багато радикальних українських активістів, які закликають до знищення російських громадян і просто росіян, мають великий досвід не тільки закликів, але й тортур і вбивств російських громадян причому на території Росії", - вважають в російському відомстві.

Слідчі зібрали "достатньо доказів, які дозволяють найближчим часом винести постанову про притягнення зазначених осіб як обвинувачених, заочному обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та оголошення їх у розшук".