Яценюк: 21 березня країни ЄС готові провести саміт з Україною

Країни ЄС готові провести 21 березня саміт про підписання з Україною политчиної частини Угоди про асоціацію

Про це повідомив в ефірі Шустер LIVE сьогодні ввечері прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк за результатами розмови з главою Європейської Ради Германом ван Ромпеєм, передає Еспресо.TV.

"Щойно мав розмову з паном ван Ромпеєм. Він повідомив, що країни ЄС готові провести 21 числа саміт про підписання  з Україною политчиної частини угоди про Асоціацію", – заявив прем’єр.

Крім того, він розповів, що ЄС готовий розглядати прийняття рішення про односторонній товаропотік українських товарів в Європу.

"Це додаткові $400 млн. для української економіки", – зазначив Яценюк і додав: "Щодо економічної частини угоди – ми проводитимо консультації, тому що наші східні партнери вважають економічну частину угоди небезпечною для своєї екнономіки". 

Також він висловив сподівання, що криза глобальної небезпеки з боку Росії буде зупинена і Кремль погодиться сісти за стіл переговорів.

"Сподіваємося, що Росія буде виконувати свої двосторонні угоди, відбудовувати нашу політичну й економічну співпрацю на підставі норм міжнародного права", – сказав Яценюк.