Керівником Держінвестпроекту став Євтушенко. Каськів звільнився за власним бажанням

Новим керівником Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України призначений колишній керівник структурного підрозділу Держінвестпроекту «Invest Ukraine» Сергій Євтушенко

Кабінет міністрів України задовольнив заяву Владислава Каськіва про звільнення за власним бажанням з посади голови відомства, поівідомили Есперсо.TV в пресс-службі Держінвестпроекту.

«Колектив вітає рішення Уряду щодо призначення керівником відомства фахової людини, яка багато років очолювала один з ключових підрозділів Агентства. Бажаємо С. Євтушенку успіху та наснаги в роботі. Впевнені, що його досвід, знання та професіоналізм сприятимуть продовженню реалізації національних проектів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, через те, що Росія відмовляється підписувати довгостроковий контракт на надання знижки на газ в Міненерго вирішили повернутися до проекту LNG-терміналу.

26 листопада 2012 Держінвестпроект і Excelerate Energy уклали рамкову угоду про кооперацію. Excelerate Energy L.P. володіє найбільшим в світі флотом плавучих LNG -терміналів ( 9 штук). Тоді ж, 26 листопада 2012 голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів повідомив про те, що досягнуто згоди між держпідприємством «LNG -термінал» та іспанською Enagas SA, дочірньою компанією Gas Natural Fenosa, про створення консорціуму з будівництва терміналу для прийому зрідженого газу. Проте пізніше Gas Natural Fenosa повідомила ЗМІ, що «не підписувала жодних договорів з інвестицій в LNG-проект в Україні, а також не очолює ніяких консорціумів щодо розвитку терміналу». Згодом з'ясувалося, що Джорді Бонвехі, який підписував договір від особи іспанської сторони, виявився дрібним підприємцем з Барселони і багато років працював лижним інструктором.