Дружина Губарєва вимогає припинити погроми і вбивства від імені «народного губернатора»

У лавах донецьких сепаратистів намітився розкол

Про це у своєму відеозверненні сказала дружина заарештованого командира « Народного ополчення Донбасу», так званого «народного губернатора» Павла Губарева Катерина, пише Еспресо.TV з посиланням на «Остров».

«Користуючись відсутністю Павла радикальні елементи, провокатори, прикриваючись його ім'ям, намагаються взяти протест на себе і вести його в сторону погромів і руйнувань», - заявила вона.

«Павло ніколи не ставив нам таких завдань. Ми не нацисти, ми не фашисти, ми не руйнуємо своє місто, ми не вбиваємо людей», - сказала вона, маючи на увазі останні події в Донецьку, коли « мирні мітинги «сепаратистів закінчувалися побиттям опонентів і захопленням адміністративних будівель. Зокрема, 13 березня в результаті нападу на мітинг за єдність України, був убитий один його учасників.

«Я зв'язалася з організатором (акцій останніх днів – ред.. ) Робертом Доней. Він сказав, що він вийшов з наших рядів, з «Народного ополчення Донбасу». Тепер у нього своя організація, І всю відповідальність за проведення цих заходів він бере на себе», - відмежувалася від Доні, який відкрито називає себе заступником «Народного губернатора», Катерина Губарєва.

Нагадаємо, на мітингу на площі Леніна натовп «вибрав» Павла Губарєва «народним губернатором «Донецької області, після чого він зажадав від усіх органів влади, включаючи силові, підкоритися йому, у статусі «народного губернатора» він двічі організував захоплення будівлі Донецької обласної ради / обласної державної адміністрації.

7 березня його було затримано і заарештовано київським судом на 2 місяці за звинуваченням в організації масових заворушень і в сепаратизмі. Після арешту Губарєва мітинги сепаратистів продовжилися. Під час однієї з таких акцій було вбито активіста ВО «Свобода» Дмитро Чернявський. Їх учасники послідовно взяли штурмом будівлі обласної прокуратури, управління СБУ та офіс «Індустріального союзу Донбасу».