Кримський псевдореферендум похитнув свiтовi фондові ринки

Фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону в перші хвилини торгів 17 березня продемонстрували різноспрямовану динаміку, відреагувавши на попередні результати референдуму про статус Криму

Про це свідчать дані торгів, передає iнформацiйна агенцiя "112".

Зокрема, iндекс Nikkei 225 в перші хвилини торгів знизився на 0,54% до 14254,32 пункту. 

Південнокорейський KOSPI відкрився зростанням і за перші хвилини торгів виріс на 0,02% - до 1920, 21 пункту. Австралійський індекс S&P/ASX 200 показав зниження в перші хвилини торгів впав на 0,3%, склавши 5314,2 пункту. Американські інвестори почнуть тиждень "на краю", реагуючи таким чином на референдум про можливості приєднання Криму до Росії.

В то й же час фондові індекси США закрилися 14 березня найбільшим падінням за останні сім тижнів на тлі загострення протистояння Росії і Заходу.

Нагадаємо, 16 березня в Криму пройшов референдум щодо статусу республiки. За даними обробки близько 75% протоколiв, на загальнокримському референдумі за приєднання до Росії проголосували 95,7% виборців.

Втiм США, європейські країни, ЄС, ОБСЄ та інші міжнародні організації, чинна влада України не визнають його законним та легітимним.