Мінінфраструктури так просто не віддасть свої об'єкти у Криму, - міністр

Міністерство інфраструктури не допустить "націоналізації" підпорядкованих йому об'єктів, які розташовані в Криму

Про це заявив міністр інфраструктури Максим Бурбак на брифінгу в середу, передає Еспресо.TV

"Стосовно заяв самопроголошеного уряду Автономної Республіки Крим про націоналізацію об'єктів, які входять у сферу управління нашого міністерства - ці спроби були ще впродовж двох останніх тижнів. Були спроби призначити керівників портів, керівників адміністрацій залізниці, керівників аеропорту. У кожному з цих випадків ми одразу ж реагували зверненнями до Генпрокуратури стосовно з'ясування законності таких дій", - сказав він.

За словами Бурбака, транспортне сполучення з АРК забезпечене. Однак аеропорт "Сімферополь" залишається закритим через неможливість забезпечити безпеку пасажирів. Крім того, пасажирські перевезення залізницею здійснюються із затримками, які спричинені діями невідомих озброєних осіб (що називають себе "загонами самооборони") щодо перевірок пасажирів на зупинках у самому Криму.

"Ми вважаємо, що Крим - це частина держави Україна. І ми будемо забезпечувати сполучення з нашим населенням, яке проживає в Автономній Республіці Крим. Пасажирське сполучення є. Можливо, є деякі затримки, але я впевнений, що кримчани зможуть добратися і до Києва, і до Одеси, і до інших міст України", - підкреслив міністр.