МЗС Литви: ЄС можуть розширити список на санкції в кінці тижня

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс не виключає, що якщо ситуація в Україні погіршуватиметься, список осіб, щодо яких ЄС застосував санкції, буде розширено

"Це - перший пакет (з 21 імені - ред.), який відкриває цей список. Якщо буде необхідно, якщо не буде ескалації ситуації, і події не поширяться на східну і південну частину України, симптоми чого ми вже бачимо, глави держав та урядів наприкінці цього тижня знову повернуться до цього питання і зможуть вжити додаткових заходів. Можливо, і це не виключено, вони розширять цей список", - цитує "Інтерфакс-Україна" слова міністра, передає Еспресо.TV.

Водночас глава зовнішньополітичного відомства Литви висловив сподівання, що це не відбудеться, оскільки "це має бути зупинено". "Я сподіваюся, що одного разу вони зупиняться, тому що ця ескалація повинна припинитися. Я сподіваюся, що всі хочуть жити в мирі, і ніхто не хоче військової конфронтації але в реальності ми бачимо, що ситуація розвивається в іншому напрямку", - додав Лінкявічюс.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу затвердила заборону на в'їзд і заморожування активів щодо 21 особи.