До Гаазького суду подадуть позов проти венесуельського диктатора

Законодавці з 13 країн, що входять в Парламентський демократичний альянс Америки, подадуть позов до Міжнародного суду в Гаазі проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро у зв'язку з можливими порушеннями прав людини в ході протестів у країні

Альянс був створений в 2011 році в Каракасі для захисту демократії і прав людини в латиноамериканському регіоні, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА-Новости".

За словами глави Альянсу, болівійського депутата Адріана Оліви, якщо події, що відбуваються у Венесуелі, можна вважати внутрішніми проблемами країни, то захист прав людини вже є питанням не тільки Венесуели.

"У Венесуелі вбивають людей, і найбільше викликає обурення, що "чавізм" намагається представити це виключно проблемою протистояння опозиції і уряду в очах народів Латинської Америки і всього світу", - сказав Оліва.

Нагадаємо, з середини лютого в Венесуелі проходять численні акції протесту проти політики влади. В ході безладів в різних містах країни загинули, за останніми даними, 30 людей, більше 300 отримали поранення, ще 1,2 тисячі осіб затримані.

Також стало відомо, що в понеділок Мадуро ввів війська в венесуельську столицю Каракас для придушення повстань.