На Херсонщині створюють народні дружини для захисту від окупантів

На Херсонщині створюють загони дружинників, які допомагатимуть міліції захищати територію від незаконних посягань на їхню територіє з боку російських військових

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Юрій Одарченко під час обласної селекторної наради, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Херсонської ОДА.

«Сьогодні необхідно направити енергію людей, які можуть і бажають допомогти військовослужбовцям і міліції у захисті територій нашої області, у правильне русло. Для цього спільно з управлінням внутрішніх справ в області утворюються добровільні народні дружини самооборони, діяльність яких буде повністю регульована законодавством України», - сказав Одарченко.

Він також зазначив, що статут цих громадських утворень погоджується управлінням внутрішніх справ України на місцях, що  дасть можливість перевести діяльність добровільних дружин у легітимне контрольоване русло.

«Добровольцям невідкладно будуть видані посвідчення та створені усі умови для того, аби вони разом із працівниками міліції сприяли стабілізації ситуації на місцях, попереджаючи незаконні посягання з боку військ Російської Федерації на територію Херсонщини», - зазначив голова облдержадміністрації.

Він також наголосив, що членами добровільних народних дружин можуть бути виключно перевірені, психологічно врівноважені, з гарною репутацією жителі області.

Очільник області додав, що через добровільні народні  дружини також надаватимуться рекомендації кандидатам у Національну гвардію: «Кожен повинен розуміти, що служба у Національній гвардії – це тяжка щоденна праця, яка потребує повної віддачі, адже там має бути жорстка дисципліна і порядок».