Тягнибок вимагає негайно розірвати Харківські угоди

Фракція ВО "Свобода" у Верховній Раді України наполягає, щоби протягом наступного пленарного тижня на розгляд парламенту було винесено питання про скасування Харківських угод Януковича-Мєдвєдєва

Про це на Погоджувальній раді голів парламентських фракції заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, повідомили Еспресо.TV в прес-службі «Свободи».

Очільник "Свободи" наголосив, що в умовах агресії Росії та фактичної окупації Криму вкрай необхідно невідкладно розглянути це питання та розірвати угоди, які є очевидно шкідливими для національних інтересів України, зокрема її територіальної цілісности.

«Жодні знижки на газ чи будь-які інші економічні преференції не є достатньою підставою, аби торгувати національними інтересами і територією держави. Тому Всеукраїнське об'єднання "Свобода" наполягає на невідкладному скасуванні ганебних Харківських угод, які по суті означали дозвіл Росії довічно перебувати на українській землі», - йдеться в заяві.

Тягнибок закликає вдатися до рішучих кроків, аби останнім днем перебування ЧФ Російської Федерації в Криму, як і було передбачено угодою між двома державами до укладення Харківських угод, стало 28 травня 2017 року.

«Ми попереджали про те, що якби раніше скасували ці угоди, то Російська Федерація не мала б жодного права вводити 25 тис. військ на територію України", – наголосив Олег Тягнибок.