Виступ Путіна не має нічого спільного ні з правом, ні з демократією, ні зі здоровим глуздом, - МЗС України

Підписання так званої угоди про приєднання Криму до РФ і відповідний виступ російського президента не має нічого спільного ні з правом, ні з демократією, ні зі здоровим глуздом

Про це заявив директор департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Twitter МЗС України.

"Виступ Путіна дуже рельєфно продемонстрував наскільки реальною є загроза Росії для цивілізованого світу та міжнародної безпеки", - зазначив Перебийніс.

Український МЗС закликав увесь світ врахувати уроки історії. "Ми звертаємося до усіх відповідальних держав та міжнародних організацій із наполегливим закликом вжити дійсно дієвих заходів проти агресора", - додав Перебийніс.

МЗС також звертається до всіх членів міжнародного співтовариства з наполегливим проханням утриматися від міжнародного визнання "Республіки Крим":

Визнання "Республіки Крим" означатиме, що суб'єкти такого визнання у свою чергу вчиняють міжнародний протиправний акт", - наголосив Перебийніс.

МЗС України має серйозні сумніви щодо спроможності РФ у майбутньому мати права і нести обов"язки держави-гаранта суверенітетуі територіальної цілісності України, зазначається в повідомленні.