​У Львові відкрили виставку ікон, присвячену Євромайдану

У львівській галереї сучасного сакрального мистецтва "ІконАрт" на вулиці Вірменській, 26 відкрили виставку картин "Реквіум", присвячену Героям "Небесної сотні" та Євромайдану

Львівські художники представили картини та ікони, які створили після подій у лютому в столиці, пише gazeta.ua

19 куль від пістолету, кулемету та помпової рушниці використав у свої картині львівський іконописець Святослав Владика. Роботу назвав "Liberum Arbitriym".

"Малював на зменшеному фанерному щиті, з яким наші хлопці йшли на "Беркут". Де взяв усі кулі - не скажу, але кілька найшов на Майдані. З них утворив німб навколо голови Ісуса Христа. Він уособлює у собі образ наших хлопців революціонерів. Вони також принесли себе у жертву заради доброї християнської мети - справедливості та добра. А червона бандана уособлює кров, яку пролили активісти", - каже художник.

Львівський художник Сергій Радкевич представив найбільшу роботу на виставці - "Спас". Попередні три роботи, присвячені загиблим Героям Євромайдану він малював на мурах, дахах та у підвалах Львова.

На виставці також представлені роботи львівських художників Люби Яцків, Андрія і Оксани Винничків, Костя Марковича, Остапа Лозинського та інших на тему подій на Майдані. 

Триватиме виставка до кінця березня. Вхід вільний.