Британські ЗМІ: Російський реваншизм треба зупинити – заради самої Росії

Події в Криму можуть бути тільки прелюдією до реваншистських планів Володимира Путіна стосовно всієї Східної Європи, вважають британські журналісти

Guardian пише, що хоча увагу всіх прикута до Криму, наступна битва буде вже за Україну. Це не означає, що не слід звертати увагу на те, що відбулося в Криму.

У своїй промові Володимир Путін відзначив односторонні дії США і подвійні стандарти Заходу. Однак те, що він зробив сам, підриває всі основи світового порядку.

Він подякував Китаю за його підтримку, однак чи хоче Китай відділення Тибету після референдуму? Він нагадав про те, що Радянський Союз підтримав возз'єднання Німеччини і закликав Німеччину підтримати возз'єднання "російського світу".

Це риторика швидше 1914-го, а не 2014 року. У всіх на очах путінська Росія стала реваншистською державою, пише Guardian.

Financial Times також пише, що відроджена Путіним автократична Росія стала реваншистською. Тепер Захід повинен об'єднатися у відповідь. Захід не повинен робити вигляд, що Україна це далека країна, про яку ми мало що знаємо. Сьогодні настала черга України, а завтра може бути черга і самого Євросоюзу, вважає британське видання.

Російський реваншизм повинен бути зупинений, навіть заради самої Росії, резюмує Financial Times.