Гайдука затримала прокуратура Севастополя

Командувач ВМС України Сергій Гайдук тимчасово затриманий органами прокуратури в Севастополі

"Оскільки до нього є питання", - уточнили в прокуратурі міста у відповідь на питання про причини затримання, повідомляє "ИТАР-ТАСС".

У прокуратурі пояснили, що, за її даними, Гайдук "транслював у військові частини України наказ застосувати зброю щодо мирних громадян, що прийшов з Києва".

Раніше командувач Чорноморським флотом РФ Олександр Витко попередив особовий склад ВМС України про неприпустимість застосування зброї в Криму. "Не дай Бог, хоч хто-небудь, навіть з рогатки стрельне. Сірники - це не іграшка . Прошу дослівно це зрозуміти", - підкреслив Витко.

За даними видання, близько 12 години, Гайдук і близько 50 офіцерів з речами і документами покинули територію штабу флоту в Севастополі, при цьому військовослужбовці пройшли безперешкодно, біля воріт штабу їх зустрічали рідні.

Повідомлялося також, що Гайдук залишив територію військової частини в автомобілі з тонованими стеклами і українськими номерами.

Нагадаємо, Міністерство оборони України підтверджує факт виведення командувача Військово-морськими силами Сергія Гайдука з штабу ВМС у Севастополі групою осіб.