Тягнибок влаштував розбір польотів Мірошниченку і Ко

Лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок розкритикував поведінку Ігоря Мірошниченко в кабінеті в.о. голови Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова та заявив, що той готовий відмовитися від недоторканості

Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

Як розповів Тягнибок, Мірошниченко готовий зняти з себе депутатську відповідальність та постати перед судом.

“Розумію його емоційну мотивацію, яка підштовхнула на ці дії. Але як політик він мав би керуватися не емоціями, а холодним розумом. Незважаючи навіть на ті потрясіння, які ми всі пережили і переживаємо. І.Мірошниченко, як і кожен зі свободівців, готовий добровільно зняти з себе депутатську недоторканість і відстоювати свою правоту перед судом. А також перед громадою”, - заявив він.

Як наголосив Тягнибок, "якщо вчора такі методи були виправдані (наприклад, захоплення адміністрацій і змушування чиновників кривавого режиму під тиском народу писати заяву на звільнення, що "Свобода" робила ще задовго до Майдану), то нині вони є недоречними".

"Нам, ще вчора опозиційним політикам, треба зрозуміти, що ми перестали бути опозицією і тепер є частиною влади – сьогодні доступні інші методи боротьби навіть з відвертими ворогами України", - зауважив лідер "Свободи".

Також він "просив би і товариство не керуватися емоціями в бажанні негайної розправи над свободівцями".

Нагадаємо, вчора народні депутати від ВО “Свобода”, серед яких були, зокрема, Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк та Андрій Іллєнко, змусили виконувача обов’язків президента Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.

При цьому, як видно з відеозапису, який зробили самі свободівці, народні депутати застосували щодо Пантелеймонова силу.

Мірошниченко, однак, заявив, що в розмові з Пантелеймоновим він та його колеги не застосовували фізичної сили. За словами Мірошниченка, члена парламентського комітету з питань свободи слова, вони висловили Пантелеймонову “все, що про нього думають”.

Глава МВС України Арсен Аваков вважає дії “свободівців” неприйнятними та обіцяв, що міліція розслідуватиме цей інцидент.

В свою чергу в.о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження та обіцяв гарантувати об'єктивне розслідування.