Українські фехтувальники оголосили бойкот «Московській шаблі»

Збірні команди України з фехтування на шаблях відмовляються брати участь в турнірах, що проходять на території РФ і, зокрема, анулюють заявку на участь в етапі Кубка Світу «Московська шабля», який відбудеться 21-23 березня в Москві

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційну заяву, розміщену на сайті Національної федерації фехтування України. Нижче наводиться текст заяви.

Офіційна заява: збірна команда України з фехтування відмовляється брати участь у спортивних заходах, що проходять на території Російської Федерації

Шановні громадяни України, шановне міжнародне спортивне співтовариство!

До останнього моменту спорт залишався поза політикою, однак 18 березня відбулися події, які не може залишити без уваги Федерація фехтування і збірна команда України — під час штурму 13-го фотограмметричного центру Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України в Сімферополі російськими військовослужбовцями був убитий громадянин України прапорщик Какурін С.В., а також були поранені ще кілька українців.

У зв'язку з цими трагічними подіями жіноча і чоловіча збірні команди України з фехтування на шаблях відмовляються брати участь в турнірах, що проходять на території Російської Федерації і, зокрема, анулюють заявку на участь українських фехтувальників в етапі Кубка Світу «Московська шабля» , який відбудеться 21-23 березня в м. Москва.

У числі спортсменів, які бойкотують даний турнір, Олімпійські чемпіонки Пекіна 2008 Ольга Харлан, Ольга Жовнір та Галина Пундик, чемпіонки світу 2013 у командних змаганнях Олена Вороніна та Аліна Комащук, бронзові призери Чемпіонату Європи 2013 в командних змаганнях Олег Штурбабін, Дмитро Бойко, Дмитро Пундик та Андрій Ягодка, а також заслужені тренери України Гарнік Давидян і Валерій Штурбабін.

Федерація фехтування України висловлює глибокі співчуття родині загиблого Какуріна С.В.