В Торонто представники української діаспори пікетують російське консульство кожного дня

В канадському місті Торонто представники української діаспори практично кожного дня проводять акції протесту під російським консульством

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив співкоординатор місцевого Майдану Максим Столяревський.

За його словами, в містах Канади акції протесту тривають від початку Майдану в Києві. Спочатку їх влаштовували по неділях, проте тепер через агресію Росії в Криму представники діаспори проводять пікети під російським консульством кожного дня.

Він також зазначив, що на їхні акції часто приходять канадські політики, що свідчить про те, що акції мають результат і підтримку канадської громадськості.

Також Столяревський розповів, що, окрім різного роду маніфестацій, активісти Майдану в Торонто організовують збір коштів для потірпілих під час штурму Майдану в Києві, а також наразі наводять довідки про шляхи надання фінансової підтримки українським військовим в Криму.

Він також відзначив, що канадійці підтримують акції української діаспори, оскільки Канада свого часу також мала досвід вирішення територіальних суперечок з Росією в Арктиці. Саме тому канадська громадськість розуміє, що події в Криму — це не що інше як військова агресія з боку Росії.