Валерій Коновалюк став свідком штурму штабу ВМС України

Свідком захоплення штабу Військово-морських сил України став політик Валерій Коновалюк, який прибув до Севастополя разом з колишнім Омбудсменом України Ніною Карпачовою

Зі слів Коновалюка, він опинився в Севастополі як приватна особа, на запрошення кримського друга, який в даний момент служить в одній з військових частин ЗС України у Криму. Метою візиту, військовий відставник назвав недопущення кровопролиття, а також для підтримки військовослужбовців, які залишилися вірні Присязі.

«Ситуація вимагає негайного політичного рішення, тому що люди не можуть перебувати в такій складній обстановці, коли вони не можуть покинути свою частину і повернутися в Україну. Для них необхідні конкретні рішення політиків, які абсолютно не поспішають зрозуміти, в якому складному становищі опинилися наші військовослужбовці, тут в Криму » - повідомив Валерій Коновалюк під час прямого включення на телеканалі «112 Україна».

Раніше агентству «Інтерфакс-Україна» представник командування ВМС України в Криму повідомив, що сотні представників самооборони і козаків, сьогодні вранці, під час штурму, зажадали від командування звільнити територію військової частини. Все відбулося в той момент, коли на території штабу не було жодної посадової особи. 

«Ми все ж виявилися вчасно, зробили все, щоб не сталася трагедія. Оскільки люди виявилися кинуті, нікого з посадових осіб з Міністерства оборони, або комітету Верховної ради з питань оборони і безпеки не було. І в цьому зв'язку нас непокоїть ситуація, яка може спровокувати дуже серйозний конфлікт» - доповнив політик, громадський діяч і підполковник запасу, Валерій Коновалюк. 

Нагадаємо, за оперативними даними групи "Інформаційне Опір ", вранці 19 березня так звана самооборона Криму почала штурм штабу ВМС України . Після умовлянь військових покинути будівлю, севастопольці знесли ворота штабу і розібрали барикади, колючий дріт і їжаки, які раніше українські військові встановили на території штабу.

Валерій Коновалюк: політик, громадський діяч і підполковник запасу, доктор економічних наук. Автор законопроектів, спрямованих створення прозорої системи пільг і субсидій, вдосконалення Трудового кодексу та пенсійного законодавства. Ініціатор комісій з розслідування корупції в Міністерстві Оборони в 2008-2009. У квітні 2013 звинуватив В. Януковича у провалі реформ і масштаби корупції, склав повноваження радника Президента і вийшов з «Партії регіонів».