Вбивство кримського татарина викликало обурення у світі

Світова правозахисна організація Human Rights Watch назвала зникнення і вбивство кримського татарина Решата Аметова свідченням атмосфери беззаконня в Криму

Human Rights Watch назвала зникнення і вбивство татарина Решата Аметова в Криму свідченням атмосфери беззаконня, повідомляє DW.

Правозахисна організація Human Rights Watch зажадала пояснень у зв'язку з вбивством кримського татарина Решата Аметова в Криму. "Зникнення і вбивство Решата Аметова вказують на атмосферу беззаконня, що панує в Криму вже кілька тижнів", — заявив 18 березня прес-секретар цієї організації Рейчел Денбер.

Будівельник Аметов був одним з учасників акцій протесту проти приєднання Криму до Росії і зник 3 березня. 15 березня він був знайдений мертвим у с.Земляничне Білогорського району. На його тілі були виявлені сліди тортур. Поруч із ним були знайдені наручники, голова була обв’язана клейкою стрічкою. У понеділок, 17 березня, тіло Аметова опізнали його родичі.

Як повідомило «Радіо Свобода», 18 березня у Сімферополі на міському кладовищі «Абдал» поховали 38-річного кримського татарина Решата Аметова, якого закатували невідомі.

Провести його в останню путь зібралося близько 2 тисяч осіб. Муфтій Криму аджи Еміралі Аблаєв звернувся до мусульман і сказав, що жодне зло не залишиться без покарання, і рано чи пізно винні у вбивстві будуть покарані.

Разом із тим муфтій закликав усіх до терпіння, сказавши, що в ні якому разі не можна допустити сутичок і провокацій.

У вбитого залишилися дружина і троє малолітніх дітей, наймолодшому 2,5 місяці. На похоронах збирали гроші для допомоги сім’ї Решата. Вдалося зібрати понад 20 тисяч гривень.

Справою займаються правоохоронці та юристи Меджлісу, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.