Випускники кримських шкіл можуть складати ЗНО в Херсонській області

Проведення тестування у Криму є ризикованим через системні залякування місцевих ректорів та студентів

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на 5 канал

За його словами в разі потреби випускники кримських шкіл складатимуть тести в Херсонській області. Квіт повідомив, що цього року на Зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч зареєструвалося 15 тисяч мешканців автономії.

Окрім того, у Міносвіти не виключають, що для тих кримчан, які вирішили вступати до українських ВНЗ поза межами Криму діятимуть особливі умови або пільги.

Міністр також зазначив, що Україна не відмовляється від своїх навчальних закладів у Криму і жоден із тамтешніх ВНЗ офіційно не перейшов у підпорядкування Росії.

"Вважаємо кримські навчальні заклади українськими і ми так до них ставимося і продовжуємо з ними працювати. В разі потреби ми будемо захищати і захистимо всіх, в тому числі випускників шкіл. В разі потреби випускники шкіл зможуть складати ЗНО в Херсонській області, тобто ми таку можливість дамо", - каже він.

Голова комітету ВР з питань освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що наразі розглядаються можливості внести зміни до умов прийому до ВНЗ для надання сприяння кримським абітурієнтам.

"Чи це будуть якісь додаткові пільги при вступі, чи проходити якісь додаткові співбесіди. Але я вже зверталася до усіх ректорів ВНЗ - з проханням пригорнути кримських студентів і абітурієнтів", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше Гриневич заявила, що держава гарантує кримським студентам можливість отримати освіту, попри політичну ситуацію на півострові.