Збройні сили України можуть поповнити тюрки-карапапаки

Народ тюрків-карапапаків, діаспора яких проживає в Україні, готовий допомогти Збройним Силам країни у захисті територіальної цілісності і відверненні агресії з боку Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Ми готові надати допомогу українській армії: від двох до п'яти тисяч добровольців, які будуть готові скласти присягу, захистити територіальну цілісність України та корінні кримські тюркські народи", - заявив голова Національної ради тюрків-карапапаків України Дашгин Гюльмамедов.

Водночас, він висловив сподівання, що політики зможуть не допустити збройного конфлікту.

Лідер тюрків-карапапаків України також підкреслив, що політичне керівництво РФ, сповідуючи шовіністичну політику, уподібнює Росію до нацистської Німеччини.

На його переконання, неспроможність світового співтовариства зупинити агресію Росії в Криму може надати політичному керівництву РФ підстави для подібних дій по відношенню до інших "братніх" країн, зокрема, Азербайджану, Казахстану й Молдови.

Дашгин Гюльмамедов нагадав, що готовність тюрків-карапапаків боронити Україну має історичне коріння, адже вони є нащадками воїнів, які служили у війську київським князям ще за часів Київської Русі.

Детальніше про Дашгина Гюльмамедова можна прочитати тут.