Бондаренко заявляє, що Київ на межi дефолту

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко сподiвається на допомогу міжнародних фінансових структур, аби врятувати столицю від дефолту

Про це вiн заявив сьогоднi на прес-конференцiї, повідомляє  Еспресо.TV.

За його словами, зараз в бюджетi столицi виникла "дірка" в 2,8 млрд. грн. "Ми на межі дефолту за попередніми позиками, сотню з лишком мільйонів гривень ми повинні виплатити в цьому місяці", - заявив Бондаренко.

За його словами, найближчим часом в Київ мають навiдатися представники ЄБРР та інших структур, яким столиця заборгувала грошi.

"І тому буде неприємна ситуація. Тому я і їду до міністра – сказати: виручайте нас, бо це не лише наш авторитет, але й ваш", - розповiв Бондаренко.

Разом із тим вiн сподівається, що дефолту вдасться не допустити. "Зараз увесь світ дивиться на нас, уся надія на те, що ми популярні з погляду революційних подій, і що нам допоможуть, щоб не було дефолту", - сказав він.

Бондаренко також повiдомив, що у зв’язку з цим прийнято рішення вiдмовитися вiд фінансування заходiв щодо підготовки до Євробаскету-2015, від реалізації ряду проектів міського значення тощо. За рахунок зекономлених коштiв планується поповнити резервний фонд бюджету, кошти якого будуть направлятися, зокрема, на допомогу біженцям із Криму, фінансуватися заходи з мобілізації та підготовки Національної гвардії.