Кравчук і Кучма просять Турчинова евакуювати українських військових з Криму

Колишні президенти України Леонід Кравчук та Леонід Кучма попросили в.о. глави держави Олександра Турчинова передислокувати на материк військових, які досі знаходяться в Криму

Як повідомили Еспресо.TV в прес-службі Верховної Ради України, про це йшлося на зустрічі Турчинова з Кучмою і Кравчуком, які «висловили повну підтримку новій українській владі та її першим крокам у «надважкі та драматичні часи української історії».

На їхню думку, військова агресія та спроба анексії Кримського півострову Збройними Силами Російської Федерації є неприпустимою. «Ніколи, навіть у страшному сні, я не міг подумати, що доживу до того часу, коли російські війська окупують Крим», - сказав Кучма.

Окрім того, обидва президенти жорстко виступили проти спроб сепаратизму та провокацій, «які відбуваються в деяких регіонах України». На їхню думку, влада повинна більш жорстко та безкомпромісно боротися із злочинами проти держави, її суверенітету та територіальної цілісності.

Разом з тим, Кравчук і Кучма звернулися з проханням до Турчинова «захистити та зберегти життя українських військовослужбовців, які несуть службу в важких та небезпечних умовах у Криму». На їх думку, необхідно терміново провести їх передислокацію на материкову частину України.