Литва виступає за введення ембарго на зброю для Росії

Литва виступає за введення ембарго на постачання зброї Росії через кримську кризу, а також за розширення списку росіян, щодо яких ЄС запровадив санкції

Про це президент Литви Даля Грібаускайте заявила журналістам у Брюсселі в четвер напередодні саміту ЄС, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Список ще не досить великий та ефективний, з дуже низьким рівнем офіційних осіб, і я думаю, що прийшов час переслідувати більш близьке коло Путіна, заморожуючи їхні активи, а також зустрічі на високому рівні - ми ще не використали першої та другої стадії санкцій у повному обсязі. Третій пакет - про економічні санкції та ембарго на зброю - це те, що ми маємо зробити, особливе ембарго на зброю", - сказала президент Литви.

Грібаускайте впевнена, що ЄС "має говорити про ембарго на зброю, тому що Росія все ще погрожує своїми збройними силами, пропагандою і вже економічними санкціями проти України".

При цьому вона висловилася за те, щоб економічні санкції були дуже цілеспрямованими з тим, щоб вони "не вплинули на звичайних людей".

"Є багато варіантів санкцій, але все залежатиме від поведінки Росії. Європа завжди була здатна знайти рішення, не завжди швидко, але ми знайдемо рішення", - запевнила президент Литви.

Нагадаємо, раніше президент Литви Даля Грібаускайте вже наголошувала, що поведінка путінської Росії є небезпечною і непередбачуваною.