Роботи навчились писати новини швидше за людей

Сайт газети LA Times зміг одним із перших повідомити про землетрус, що стався 17 березня в Лос-Анджелесі, завдяки спеціалізованій програмі-роботу для написання новин

Про це повідомив журналіст LA Times Кен Швенке, який створив цю програму.

За словами Швенке, його програма аналізує повідомлення про землетруси, які передає Геологічна служба США. Якщо в них ідеться про землетрус певної магнітуди, що стався в районі Лос-Анджелеса, програма підставляє відповідні дані в заздалегідь створений шаблон і відправляє його в службу новин. Потім новини, написані за таким алгоритмом, переглядає випусковий редактор, який і ухвалює рішення про їхню публікацію.

Від моменту надходження інформації від Геологічної служби США до появи замітки про землетрус в Лос-Анджелесі минуло не більш ніж три хвилини.

Схожі алгоритми використовуються в LA Times і для написання деяких новин про злочини. Зокрема, для кримінальної хроніки програма аналізує зведення екстрених служб.

Такі програми з написання новин, за словами Швенке, допомагають заощадити час і сили, проте жодним чином не можуть розглядатися як заміна журналістам.