Українські банки можуть втратити 16,6 млрд. грн. кредитів, виданих у Криму

Українські банки на 1 лютого 2014 року надали позичальникам Криму кредити на суму 16,6 млрд. грн, що становить 1,8 % їх загального кредитного портфеля

Про це з посиланням на прес-службу незалежної асоціації банків України (НАБУ) повідомляє Еспресо.TV.

За інформацією НАБУ, банки досить активно розвивали бізнес у цьому регіоні та власні мережі: кількість банківських точок продажу в Криму сягала 1213 (6,3% від їх загальної кількості в Україні).

На думку НАБУ, одним з істотних ризиків на даний момент є можливе погіршення платоспроможності ряду позичальників, пов'язане зі складною політичною та економічною ситуацією.

Банкіри також занепокоєні невизначеністю в ряді південних і східних регіонів країни, наголошуючи, що деякі з них є активними споживачами банківських послуг. За даними НАБУ, частка кредитного портфелю позичальників Донецької області становить 6,2% від загального портфеля банківської системи, Одеської - 4,8%, Харківській - 3,3%.

"Той факт, що більшість банків стабільно працює навіть в такій складній ситуації, підтверджує достатню фінансову стійкість банківської системи України та високий професіоналізм банківського менеджменту", - наголошують банкіри.

Як раніше повідомляло Еспресо.TV, самопроголошена кримська "влада" оголосила про експроприацію майна держустанов, української армії, компанії "Чорноморнафтогаз" та ін.