Екс-глава СБУ: Росії недостатньо сил, щоб виграти війну в Україні

Російська Федерація не має в достатній кількості потужних сухопутних військ, за допомогою яких вона могла би виграти можливу війну в Україні

Про це на прес-конференції заявив екс-голова СБУ Ігор Смешко, передає УНН.

«Росія не має жодних можливостей перемогти Україну у війні. Російська сухопутна армія не є тією армією, яка може захопити таку територію і такий народ, який є в Україні»,- зауважив політик.

Водночас він зазначив, що і українська армія зараз «у далеко не найкращій своїй формі». Смешко підкреслив, що у 1991 році в України було 1 млн. 200 тисяч військових з сучасною зброєю, а сьогодні «допрацювалися до того, що можемо хіба що лише оборонятися, та це не заважає нам оборонятися на рівні».

«Ми завдяки безглуздій багаторічній політиці дійшли до того, що наша армія не здатна зараз вести наступальні дії, ми не можемо наступати і завойовувати когось, але у нас достатньо сил для оборони. Партизанську війну і оборонну війну на території ніхто не зможе виграти»,- запевнив політик.

Він додав, що у України нині є 700 тисяч осіб підготовленого резерву військових, а також є озброєння для захисту. Разом з тим він звернув увагу на те, що Росія має слабкий сухопутний компонент. «Фактично все те, що вона розгорнула, це і є всі іі можливості сухопутної армії. Насправді могутність Росії базується на її ядерному стратегічному потенціалі, але аж ніяк не на сухопутній армії»,- вважає Смешко.