Фішер і Сорос: Допомога Україні важливіша за покарання Росії

Фішер і Сорос вважають, що допомога Україні важливіша за покарання Росії

Європейський союз повинен допомогти Україні подолати як політичний, так і економічний криза, заявив американський фінансист Джордж Сорос під час дискусії в німецькому Фонді імені Генріха Белля в Берліні.

Сорос упевнений, що країни Євросоюзу повинні дати спільну відповідь на дії Росії відносно України і приєднання Криму, інформує „Інтерфакс”.

Брюсселю слід надати Україні як фінансову, так і політичну підтримку, і ця допомога набагато важливіша, ніж покарання Москви, стверджує фінансист. Крім того, він побоюється, що в разі подальших санкцій Росія "завдасть удару у відповідь як загнана в кут поранена тварина".

З ним погоджується інший учасник зустрічі, колишній міністр закордонних справ ФРН Йошка Фішер.

"Ніхто не зацікавлений в дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Росії", - заявив Фішер.

Разом з тим Фішер вважає, що російське керівництво "прагне відтворити Російську імперію".

На думку Сороса, поточна геополітична криза дає канцлеру ФРН Ангелі Меркель шанс "стати лідером об'єднаної Європи, а не просто канцлером, зайнятим національними інтересами Німеччини".

"Найжорсткішою санкцією", як вважає Сорос, може бути викид на ринок нафти зі стратегічних запасів США, який приведе до різкого падіння цін. Росія потребує нафти за ціною не нижче 100 доларів за барель, щоб збалансувати бюджет, додав він.