Путін підписав закон про привласнення Криму

Президент Володимир Путін підписав закон про ратифікацію договору про приєднання Криму і Севастополя до Росії і федеральний конституційний закон про процедуру їх входження до складу Росії і перехідний період інтеграції нових суб'єктів Федерації

Про це повідомило РИА Новости.

Закон доповнює статтю 65 Конституції РФ, що містить перелік російських регіонів. Замість 83 їх стає 85. Межі території Криму і Севастополя визначаються межами території республіки і міста на день прийняття нових суб'єктів в РФ. Кордон Криму з Україною росіяни тепер називатимуть "держкордоном”.

Новими законами встановлюється "перехідний період”, що діятиме до 1 січня 2015 року. За цей час мають бути врегульовані питання інтеграції Криму і Севастополя в економічну, фінансову, кредитну та правову системи і в систему держорганів Росії. Державними мовами в Криму оголошуються російська, українська і кримськотатарська.

З 18 березня громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають на цей день у Криму чи Севастополі, визнаються громадянами Росії, за винятком осіб, які протягом одного місяця після цього дня зголосяться зберегти наявне у них або їх неповнолітніх дітей інше громадянство або залишитися особами без громадянства.