Санкції Канади: заморожено проект виробництва літаків Bombardier у Росії

Канадська Bombardier заморожує плани з будівництва літаків в РФ, оскільки Канада запроваджує санкції услід за США

Про це заявив глава компанії П'єр Бодуен в інтерв'ю Bloomberg, передає Еспресо.TV.

"Оцінити, на скільки відкладений запуск виробництва в Росії, неможливо через невизначеність щодо масштабу потенційних санкцій, а також того, чи відбудеться ескалація конфлікту. Ми вели переговори про підписання угоди в 2014 році", - сказав Бодуан".

Тим часом російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін у п'ятницю вдень висловив задоволення призупиненням переговорів з канадійцями щодо спільного виробництва літаків.

"Я завжди був проти промскладання Bombardier. Свої літаки треба робити. Спасибі тямущі канадцям , що позбавили нас від необхідності виставити їх за двері", - написав Рогозін на своїй сторінці у Facebook.

Держкорпорація "Ростех" та Bombardier планували створити СП на паритетних засадах. "Ростех" протягом 2014 збиралася побудувати завод в Ульянівській області, інвестиції в проект оцінювалися в $100 млн. Bombardier, у свою чергу, повинен був передати всі необхідні нематеріальні активи - технологію виробництва, конструкторську документацію, права на інтелектуальну власність і ноу-хау. Крім того, канадська компанія в серпні підписала угоду про наміри із "Ростех" щодо продажу до 100 турбогвинтових літаків Q-400 загальною каталожною вартістю близько $3,4 млрд.