Тимошенко: Сьогодні Крим для Путіна — це початок кінця

«Для Путіна Крим — це граната без чеки. І цей годинник — це зворотній годинник часу для Путіна і всього його оточення», — стверджує Юлія Тимошенко

Зараз у програмі «Шустер LIVE» на Першому національному телеканалі Юлія Тимошенко дає перше інтерв'ю після звільнення.

Як передає Еспресо.TV, у початковій частині інтерв’ю Тимошенко поділилася думками про плани російського президента Володимира Путіна:

«Путін був впевнений, що Янукович — його, що він зламав наші наміри вступу до ЄС.

Він вважав, що Янукович нікуди від нього не дінеться.

Але всі плани зламала революція.

Путін відчув, що він втрачає свої стратегічні плани, свою позицію в країні, коли революція повернула Україну на шлях до ЄС.

Саме тоді він зрозумів, що політично вже впливати не може.

Саме тоді і почалася та агресія: якщо не може політично впливати — буде брати військовим шляхом.

А які його справжні плани? Наскільки далекі? Я думаю, що Путін не має локальних планів, він вирішив сьогодні переформатувати світ.

І Україна може бути першим вагомим кроком, який він вже зробив.

Коли аналізуємо ситуацію з Кримом, чи Крим навіть на першому етапі Путін хотів отримати?

Я думаю, намічений був цілий бліцкриг.

Він полягав в тому, що Україна не очікує вторгнення. Україна не готова до військового втручання. Українська армія зруйнована за 22 роки. Такі були його думки.

Перший постріл — і його план був: Україна, Київ і цілковитий захват держави. Без супротиву, тому що були не готові.

І коли розмова про те, чи правильно ми поводилися щодо Криму, один з варіантів розвитку подій для Путіна — це Афаганістан 1979 року, коли КДБ фактично здійснило операцію по заміні лідера Афганістану. Тобто, захоплювати Україну, завозити диктатора на Банкову і брати державу.

Але те, що ми не дали можливості цю провокацію здійснити — зламали йому всі плани, бліцкриг не вийшов. Сьогодні Крим для Путіна — це початок кінця.

Я прочитала інформацію, яка б’є болісно по Путіну. Це хлопчик український, який повернув Путіну годинник за запитання, яке той ставив Путіну. Він сказав, що Путін йому збрехав. Питання було: «Про що мріє Путін?» Путін відповів, що про «мир та спокій в світі». І цей годинник — символічний.

Для Путіна Крим — це граната без чеки. І цей годинник — це зворотній годинник часу для Путіна і всього його оточення», — сказала Тимошенко.