Заблокованi в Донузлавi кораблi підняли українськi прапори

На п’яти українських військових кораблях, заблокованих у кримському озері Донузлав, підняті прапори України і ВМС України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник кримського медіа-центру Міністерства оборони України Владислав Селезньов, пише  Еспресо.TV .

"На всіх кораблях 5 бригади надводних кораблів підняті прапори України і ВМС України, особовий склад вірний присязі на вірність народу України", - написав він.

За його словами, з берега українські військові кораблі блокуються російськими військовослужбовцями. На березі розгорнуті 3 кулеметні точки, на причальнiй стінцi знаходяться озброєні росiйськi солдати.

Селезньов уточнив, що в даний час біля причальної стінки знаходяться корвет "Вінниця", катери "Генічеськ" і "Херсон". Поруч дислокуються тральщик "Чернігів" і "МДК Кіровоград". На рейді бухти знаходяться "БДК Ольшанський" і тральщик "Черкаси".

За його словами, джерела не підтверджують спроби прориву українських військових кораблів через барикаду на виході з бухти Донузлав у зв'язку з неможливістю реалізації цього завдання.

Нагадаємо, сьогоднi моторист десантного корабля "Кіровоград" Іван Шепель повiдомив, що країнські моряки, які заблоковані в озері Донузлав, намагаються прорватися в море.