Прихильників референдуму в Херсоні зібралось також не більше 300

Активісти херсонського Євромайдану і прості городяни "заглушили" комуністичний мітинг і зібрали близько 3000 херсонців на мітинг щодо підтримки цілісності і неподільності України

Про це з посиланням на "Херсон Онлайнповідомляє Еспресо.TV. 

Вдень на площі Свободи мітинг на підтримку референдуму про федералізацію зібрав близько 300 прихильників Компартії України. Комуністи анонсували акцію як "народний референдум". Однак, прихильників єдиної країни виявилося на порядок більше - більше 3 тисяч чоловік.

Щоб уникнути такого розвитку подій, яке аналогічні проросійські мітинги спровокували в Харкові та Донецьку, у Херсоні обидва мітинги розділяли міліціонери. Правоохоронці практично оточили комуністів, оскільки євромайданівці зайняли майже всю площу Свободи та ще й майданчик через дорогу. Таким чином, херсонські "федералісти" виявилися затиснуті Євромайданом відразу з двох сторін.

За інформацією керівництва УМВС, для забезпечення безпеки мітингувальників всього на площі перебувало близько 500 міліціонерів. Дібні спалахи агресії та провокації силами правоохоронців і Самооброни вдавалося припиняти одразу.