Яценюк: Росія хоче підвищити ціну на газ для України до $500

Тепер український уряд думає про те, як не підвищувати ціни на газ для малозабезпечених

Росія може підвищити ціну на газ для України до $500 за 1 тис. куб. м. Про це заявив 21 березня в ефірі «1+1» прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає НБН.

«З 1 квітня Росія за те, що вона скоїла збройне пограбування України і таким чином фактично знищила наші двосторонні угоди, хоче підняти ціну для України на газ фактично вдвічі. Йдеться про ціну близько 500 доларів за тисячу кубічних метрів», — сказав Яценюк.

Він зазначив, що Україна не має можливості відмовитися від купівлі газу за такою високою ціною, оскільки в останні роки не було зроблено кроків щодо диверсифікації поставок енергоносіїв.

«РФ навмисно піднімає без будь-яких підстав вдвічі ціну на газ, щоб підняти в першу чергу ціни для населення. Ми повинні бути готові до підняття цін на енергоносії. Ми думаємо про те, як не підвищувати ціни для малозабезпечених», — наголосив глава уряду.

Він повідомив, що планується збільшити власний видобуток газу і прискорити розвиток проектів з видобутку сланцевого газу.

Еспресо.TV вже повідомляло, що «Газпром» не відкидає можливості підняття цін на газ для України до $500 за 1 тис. куб. м.