У Криму в полон потрапив заступник командувача ВМС ЗС України (доповнено)

Разом з командиром української військової частини у Бельбеку, полковником Юрієм Мамчуром був заарештований і заступник командувача ВМС ЗС України з берегової оборони Ігор Воронченко

Про це у "Фейсбуці" повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"За оперативними даними групи "Інформаційне Опір", сьогодні вранці в Криму місцевими бандформуваннями " заарештований " заступник командувача Військово-морських сил ЗС України з берегової оборони - начальник управління військ берегової оборони генерал-майор Ігор Воронченко", - написав Тимчук.

За його даними, на даний момент генерала Воронченко утримують під вартою в Севастополі. "Ми з'ясовуємо , де він утримується - за попередньою інформацією , це може бути комендатура ЧФ РФ або СІЗО", - повiдомив Тимчук.

Вiн також нагадав, що Воронченко по суті взяв під контроль всі українські війська в Криму , що залишаються вірними української присязі, i вже готував їх для виїзду на материк.

Нагадаємо, 22 березня базу українського військового аеродрому в Бельбеку, де дислокується 204-а бригада тактичної авіації, захопив російський спецназ. Українських солдатів закидали світлошумовими гранатами, вхідні ворота проламали БТРи.

Також російськi вiйськовi заарештовали командира 204-ї бригади тактичної авіації військової частини у Бельбеку Юлія Мамчура.