В Крим будуть звозити туберкульозників з усієї Росії

Міністерство охорони здоров'я РФ розглядає Крим як базу для реабілітації пацієнтів, які пройшли курс лікування від туберкульозу

Про це сьогодні, у Всесвітній день боротьби з туберкульозом, повідомили на прес-конференції фахівці МОЗ, пише «Кримінформ».

За словами помічника міністра охорони здоров'я РФ Лялі Габбасової, раніше Крим був "всесоюзною здравницею", з мережею установ санаторно-курортної служби.

"Ми повинні представити, яка інфраструктура на сьогоднішній день, чи збереглася вона, і, враховуючи можливості, будемо, звичайно ж, використовувати цю базу, - сказала вона. - Враховуючи, що там унікальні кліматичні умови для нашого контингенту пацієнтів, будемо розглядати можливості інфраструктурні" .

Як зазначила заступник директора департаменту організації медичної допомоги та санаторно-курортної справи МОЗ РФ Тереза ​​Касаєва, фтизіатрична служба Криму буде розвиватися на тих же принципах, що і в цілому в Росії.

"Вона буде адаптована в масштабах РФ. Крим представляє великий інтерес в плані санаторно-курортного етапного лікування. Це неактивні форми туберкульозу, як етап доліковування ", - пояснила вона.