"Ольшанський" не допомагає "Черкасам" вирватися з Донузлава

Росіяни затопили ще одне судно на виході з Донузлава і повністю перекрили вихід у море там, де учора намагався прорватися тральщик "Черкаси"

Про це "Українській правді" повідомив старший мінер артилерійської мінно-торпедної бойової частини старший матрос корабля "Черкаси" Олександр Гутник, передає Еспресо.TV.

За словами Гутника, тепер вихід у море з озера остаточно неможливий. Єдиний варіант – це відтягти ці два затоплених катери, але у "Черкас" на це не вистачить потужності. 

На думку моряка, десантний корабель "Костянтин Ольшанський", який також знаходиться на Донузлаві, міг би допомогти це зробити, оскільки він більш потужний. "Теоретично зміг би. Ми контактуємо, але вони нічого не роблять", - зазначив Гутник

Він також розповів, що деякі офіцери на "Ольшанському" нібито готові здаватися.

"А ще там була зроблена диверсія своїми же – залили соляру у цистерни з прісною водою, тобто вода отруєна дизпаливом, її не можна використовувати у приготуванні їжі. Таким чином вони просто скоротили собі строк і збираються, на скільки я розумію, здаватися. Або чекають на напад. Однак я знаю, що там багато людей, які готові стояти до кінця", - сказав Гутник..

Як повідомляло Еспресо.TV, 21 березня тральщик "Черкаси" зробив спробу вирватися з Донузлава, відтягнувши один із затоплених кораблів, але йому не вистачило потужності це зробити. Російскі кораблі також перешкоджалу цьому.