Прокуратура розслідує недбалість міліції під час кривавого мітингу у Донецьку

Починаючи з 1 березня поточного року в Донецькій області було відкрито 16 кримінальних проваджень за фактами подій, які відбувалися під час проведення мітингів

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, пише Еспресо.TV з посиланням на «УРА-Информ-Донбасс».

Зокрема, були відкриті кримінальні провадження за фактами захоплення адміністративних будівель, масових заворушень та хуліганства. Також з ініціативи органів прокуратури було відкрито кримінальне провадження за ст. 109 ( дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

«Після блокування військових частин, в містах області були розпочаті розслідування. В Артемівську відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 (хуліганство). У Маріуполі органами міліції проводиться розслідування за фактом блокування прикордонної частини, що кваліфіковано за ст. 293 КК України ( групове порушення громадського порядку)», - повідомив прокурор Донецької області Микола Франтовський.

Також він зазначив, що тривають перевірки правомірності дій органів місцевого самоврядування, які надали дозволи на проведення акцій у центрі Донецька на одній території організаціям з різною політичною позицією.

«Дії міліції в дні протистояння є предметом для детального розслідування. 14 березня 2014 за фактом службової недбалості (ст. 367 КК України ) відкрито кримінальне провадження. Органи міліції зараз постійно перебувають під тиском і пильною увагою громадськості - суспільство постійно контролює кожне їх рух. Можливо, саме тому вони не повною мірою виконують свої обов'язки. Міліція повинна довести свою ефективність і здатність захистити громадян, тому попереду ще багато кадрових рішень. Прокуратура дасть жорстку оцінку всім учасникам подій, які грубо порушували чинне законодавство і дестабілізували ситуацію в регіоні», - зазначив прокурор Донецької області Микола Франтовський.