Сувора робоча молодь Іркутська побила учасників ірландського флешмоба, прийнявши їх за геїв

Поліція проводить перевірку за фактом масової бійки, що сталася ввечері в неділю в Іркутську у торгово-розважального центрі "Модний квартал"

Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС РФ по регіону, пише Еспресо.TV.

"У бійці брали участь не більше 15 осіб, в даний час вісім з них вже опитані співробітниками поліції. Причини конфлікту з'ясовуються", - повідомив представник відомства, пише агентство  "Інтерфакс".

Він уточнив, що з одного боку в бійці брали участь викладачі й учні іркутської школи англійської мови Easy School, з іншого - представники робочої молоді.

"Увечері в неділю представники Easy School влаштували в торговому центрі флешмоб, присвячений Дню святого Патрика. Там до них підійшли якісь молоді люди і висловили невдоволення тим, що відбувається . Трапився конфлікт, який потім переріс в бійку на площі перед центром", - розповів співробітник прес-служби .

Він додав, що після інциденту за медичною допомогою звернувся один постраждалий - викладач Easy School.

"Він вже вночі сам звернувся до лікарні. У нього діагностовано легкий струс головного мозку, яке не потребує госпіталізації", - пояснив представник поліції.

У свою чергу, джерело в правоохоронних органах повідомило, що причиною конфлікту, а потім бійки стала неправильне трактування робочої молоддю образу святого Патрика.

"Представники Easy School були одягнені в історичні костюми, зокрема в кілти, і опоненти прийняли їх за осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації", - пояснив він.